1. Frees met grote frezen

    1.  
    2. Naar aanleiding van The Machine, een van de onderdelen van De Ruïne, heeft Het Nieuwe Insitituut Nederlandse innovatoren op het gebied van frezen uitgenodigd. In een besloten bijeenkomst op 19 september bespreken zij de de toekomst van het frezen en andere relevante vraagstukken rond maaktechnologieën.
    /1
    1.  
    2. ​Door alle aandacht voor de 3D printer vergeten we bijna dat er nog meer spannende maak-technologieen aan het evolueren zijn. Een daarvan is de CNC-mill, oftewel: de frees. Er wordt in alle richtingen ge-experimenteerd: groterkleineropen source frezen, open source producten, nieuwe businessmodellen, nieuwe kunst, het houdt niet op. Er worden fantastische dingen mee gemaakt, kijk bijvoorbeeld hier of hier.


     Bijeenkomst

     Voor deze bijeenkomst op 19 februari zijn vernieuwers op het gebied van middel-tot-groot formaat frezen uitgenodigd om samen de ontwikkelingen te bespreken. Doel zijn onder andere: het helpen ontmoeten van gerelateerde partijen buiten het eigen veld, het onderzoeken en delen van relevante nieuwe richtingen waarin het veld zich zou kunnen ontwikkelen, het delen van best-practices en andere inzichten.

     Het Nieuwe Instituut zal een verslag maken dat voor een breder publiek toegang biedt tot deze ontwikkelingen en kennis.
22.6.–20.10.2013