1. Weekend 13-14-15 september | 24 uur cultuur & Wereld van het Witte de Withkwartier

    /1
    1.  
    2. In het weekend van 13, 14 en 15 september organiseert Het Nieuwe Instituut een uitgebreid programma rond De Wereld van het Witte de Withkwartier en 24 uur cultuur. Alle activiteiten staan in het teken van de tentoonstelling De Ruïne. Zo voert Dagan Cohen, bekend van Upload TV en DWDD, het publiek langs de vervallen bouwwerken van het internet, en kunnen bezoekers een meubel maken van oud tentoonstellingsmateriaal en die mee naar huis nemen.

    1.  
    2. Het programma begint op vrijdagavond met Ruins Remix by Upload Cinema van 20.00 tot 21.00 uur. In één uur neemt Upload Cinema-oprichter Dagan Cohen (bekend van DWDD en Upload TV) het publiek mee op een reis door de krochten van het internet: van oorlogsruïnes in Berlijn tot moderne Chinese spooksteden, en van creatief hergebruik van industriële bouwvallen tot virtuele ruïnes en nooit bekeken YouTubevideo’s, die ineens viraal gaan. 

     Het hele weekend is de tentoonstelling De Ruïne geopend, op vrijdag en zaterdagavond tot 22.00 uur. 

     Lost World Fun House

     Zaterdagavond (20.00) presenteert Parking Club het Lost World Fun House. Licht, mist en mystieke beats transformeren Het Nieuwe Instituut tot een waar fun house. Filmmaker Richard John Jones komt ter plekke een film maken, er zijn projecties door Lou Buche en DJ-sets van Vinylidene (The Missing Channel) en Cardboard Motel (Barre Tijden).

     Rotterdammakers

     Op zondag start de dag met een editie van Rotterdammakerseen licht brunchprogramma van 11.00 tot 13.00 met o.a. Rotterdams fashion icoon Margreeth Olsthoorn, Studio Makkink & Bey en ontwerper David Derksen

     Workshop

     ’s Middags kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop onder leiding van tentoonstellingsontwerper Eric Roelen. Deelnemers maken een eigen meubel van tentoonstellingsmateriaal en mogen deze mee naar huis nemen. Inloop is doorlopend van 13.00 tot 16.00.

     Uncollected stories

     Het hele weekend worden rondleidingen georganiseerd. Conservatoren, tentoonstellings- en programmamakers van Het Nieuwe Instituut geven op zaterdag en zondag op verschillende tijdstippen unieke persoonlijke rondleidingen door de tentoonstelling De Ruïne.


     Booksale

     Ook is er een De Ruïne Book Sale: NAi Bookverkopers ruimt op met kortingen tot wel 80 procent. De bookshop is open van van 10.00 tot 17.00 (op zondag vanaf 11.00).

     Parfum De Ruïne Tours

     Op zaterdag en zondag heeft Parfum de BoemBoem twee routes samengesteld. Parfum De Ruïne: Playboy Architecture, gaat over de sporen die de revolutie van het magazine Playboy heeft achtergelaten in Rotterdam (zaterdag 20.00). Tijdens Parfum De Ruïne: Skatespotting, neemt een skater je mee op een tour langs de beste skatespots en geeft je inzicht in wat de stad voor skaters betekent en andersom (zondag 15.00). Aanmelden via Parfum de BoemBoem    /1
22.6.–20.10.2013